Τα Μικρά Τερατάκια εξακολουθούν να ταξιδεύουν...Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε σήμερα στον τοίχο της Helmepa στο face book. Το παλιό έργο ζωγραφικής που κάποτε τα Μικρά Τερατάκια έστειλαν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Ήταν εκεί και μου χαμογέλαγε! Στη Θεσσαλονίκη παρακαλώ! Και τόσα χρόνια μετά χιλιάδες αναμνήσεις ξεπήδησαν...


Αναδημοσιεύω από τους Ναυτίλους της Helmepa και τη σχετική ανακοίνωση:

http://www.helmepacadets.gr/gr/06-helmepacadets-news-01.php?ArtId=627

Έκθεση ζωγραφικής στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προσκάλεσε και η ΗELMEPA πήρε μέρος στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Ημέρες Θερμαϊκού» στο λιμένα της Θεσσαλονίκης που αρχίζει την 1η και τελειώνει την 15η Ιουνίου 2013.

Όπως και ο τίτλος της έκθεσης προδιαθέτει, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά για να προστατευτεί αποτελεσματικά το οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου. .

Η HELMEPA συμμετέχει στην έκθεση με 18 ομαδικά έργα παιδιών των Πανελλήνιων διαγωνισμών ζωγραφικής που οργάνωσε στη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων του προγράμματος «Παιδική HΕLMEPA».

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, εγκαινιάζοντας την έκθεση υπογράμμισε τη σημασία της περιβαλλοντικής ενημέρωσης των μαθητών για την προστασία του Θερμαϊκού και ευχαρίστησε οργανωτές και συμμετέχοντες.

Μιλώντας εκ μέρους της HELMEPA το στέλεχός της, Κ. Τριανταφύλλου, πρόβαλε την εποικοδομητική συνεργασία της ένωσης για την επιτυχία του προγράμματος «Παιδική ΗΕLMEPA» με την εκπαιδευτική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, τις Δημοτικές Αρχές και τώρα με το Υπουργείο.

Την έκθεση, που φιλοξενείται στο φουαγιέ της Αποθήκης Δ στον Προβλήτα Α του Λιμένα Θεσσαλονίκης, θα επισκεφτούν μαθητές που θα πάρουν μέρος και σε διάφορες δράσεις. Παράλληλα, θα παραμένει ανοικτή για επισκέψεις του κοινού κάθε ημέρα 09.30-13.00 και 18.30-21.30.

Η HELMEPA εύχεται η έκθεση να επιτύχει το στόχο της αλλά και να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των μεγαλύτερων γενεών, ώστε ο Θερμαϊκός να προστατευτεί από όλους όσοι απολαμβάνουν τα όσα τους προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή.

______________________

Βλέπετε, Μικρά μου Τερατάκια; Μπορεί να πέρασαν εφτά χρόνια από τότε αλλά το έργο σας εξακολουθεί να ταξιδεύει στον κόσμο και να στέλνει το μήνυμα για τη φροντίδα της θάλασσας και μέσα απ' αυτή την προστασία της ίδιας της ζωής.

Σας στέλνω λοιπόν τις ευχές μου όπου και αν βρίσκεστε. Να συνεχίζετε πάντα να κάνετε τόσο σπουδαία πράγματα. Και σίγουρα καλή σας πρόοδο και κουράγιο για την τελευταία χρονιά στο λύκειο. Θα περάσει κι αυτό. Και είμαι σίγουρη πως και στους διαγωνισμούς αυτούς θα βγείτε νικητές!

Με αγάπη 

η παλιά σας δασκάλα

Μαρία Λαμπρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λέω:Να γίνετε αληθινά σαν δέντρα

ωραία Μικρά Τερατάκια!