Καλό Χειμώνα!


Επιτέλους, ήρθε! Ο χειμώνας!


Bruegel Χιονισμένο Τοπίο


Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας αγαπημένη εποχή, αλλά για τα Μικρά Τερατάκια ο χειμώνας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Λίγο το χιόνι που ελπίζουν να τους φέρει και πολύ περισσότερο τα Χριστούγεννα. Γιατί ποιος δεν το ξέρει ότι Χριστούγεννα σημαίνουν παιδί; Ποιοι άλλοι τα χαίρονται περισσότερο από τα παιδιά; Και ποιος μεγάλος δε θυμάται με νοσταλγία εκείνα τα μακρινά Χριστούγεννα της παιδικής του ηλικίας;


Καλό χειμώνα λοιπόν!


Και βέβαια ταχιά ταχιά να ευχηθούμε και Καλά Χριστούγεννα! Μην ξεχάσετε να περάσετε από το Φόρουμ... Που ντύθηκε κιόλας τα γιορτινά του και σας περιμένει πανέτοιμο να σας βάλει στο πνεύμα των γιορτών.


Σας περιμένει όμως εκεί και ο άγιος Βασίλης. Πανέτοιμος και αυτός. Για το ταξίδι του φυσικά σε όλες τις καμινάδες της γης! Α, τον καημένο τον άγιο. Τι τραβάει κι αυτός μέρες γιορτινές! Κι απορώ έτσι χοντρούλη που μας τον δείχνουν πως τα καταφέρνει και περνά από την καμινάδα; Αφήστε που δεν καταλαβαίνω και το άλλο! Πώς περνά από καμινάδες που δεν είναι καμινάδες.

Εδώ που τα λέμε έχω και πολλές άλλες απορίες... Για τον άγιο Βασίλη πάντα. Που τον ακούμε στα Κάλαντα να έρχεται από την Καισαρεία και στην τηλεόραση τον βλέπουμε να αριβάρει με έλκηθρο από τη Φιλανδία. Τι μπέρδεμα είναι αυτό; Η Καισαρεία βρίσκεται στη Φιλανδία; Ε, όχι βέβαια. Η Καισάρεια ήταν πόλη της Μικράς Ασίας. Και από τότε που οι Μικρασιάτες ξεσπιτώθηκαν, εμείς τα ξέρουμε καλά αυτά σαν Νεοσμυρνιώτες... η Καισάρεια έγινε και δρόμος στην πόλη μας. Ε, μα ναι. Λίγο αν ψάξετε στο δορυφορικό χάρτη θα τη δείτε λίγο παρακάτω από το σχολειό μας.

Και ερωτώ λοιπόν. Από πού τελικά θα έρθει ο αγαπημένος μας άγιος; Όταν σε λίγες εβδομάδες θα μας τον καλαντίσουν τα Μικρά Τερατάκια:


"Αγιο - Βασίλης έρχεταιαιαι
αααπόοοο από την Καισαρεία";


Και ποιος είναι αυτός που έρχεται; Άλλο μπέρδεμα τούτο και μάλιστα το μεγαλύτερο. Διότι αυτό το στρουμπουλό και ροδαλό γεροντάκι ουδεμία σχέση έχει με τον αληθινό άγιο Βασίλη. Πώς; Σας χαλάω την εικόνα που του έχετε φτιάξει; Α, σας παρακαλώ. Καμία εικόνα του άγιου δε θα διαφωνήσει μαζί μου. Αλήθεια, έχετε δει ποτέ εικόνα του αγίου; Ή θαρρείτε όλες αυτές τις αστείες φιγούρες που χοροπηδάνε και φωνάζουν Ho Ho Ho, ότι είναι δικές του εικόνες; Ε, ήρθε η ώρα να σας το αποκαλύψω. Αυτός ο "κυριούλης" δεν είναι ο άγιος Βασίλης. Είναι ο Σάντα Κλάους. Και ουδεμία σχέση έχει με την Καισάρεια. Ούτε τη μικρασιάτικη ούτε τη νεοσμυρνιώτικη. Να λοιπόν που λύθηκε το αίνιγμα με τα έλκηθρα και τους ταράνδους και τα ξωτικά. Διότι έλκηθρα και Καισάρεια ουδεμία σχέση έχουν επίσης.

Ξέρω πως μετά από τόσες απορίες που σας έβαλα, σας γεννήθηκαν ακόμη μεγαλύτερες. Και για τον άγιο Βασίλη και για το Σάντα Κλάους. Το έχουν αυτό οι απορίες... Να γεννάνε καινούριες. Αλλά μην περιμένετε να σας τις λύσω. Αυτό όχι. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Ε, μα τι με περάσατε, εγκυκλοπαίδεια; Λάθος. Ο δικός μου ρόλος σταματά ακριβώς εδώ. Κι αρχίζει ο δικός σας... Τα αποτελέσματα, σας παρακαλώ, να τα δούμε και στο φόρουμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λέω:Να γίνετε αληθινά σαν δέντρα

ωραία Μικρά Τερατάκια!